Schildersatelier

Schildersatelier

Landschapschilderkunst is het weergeven van landschappen: heuvels, bergen, valleien, bomen, rivieren en bossen, als onderdeel van de schilderskunst. De hemel maakt vrijwel altijd onderdeel uit van het kunstwerk en de weersgesteldheid is een aspect van de compositie. Als voorloper van het impressionisme ontstond in Frankrijk rond 1830 de School van Barbizon, die zich toelegde op het schilderen van landschappen.

Schildersdagen 2013-Melden-23Landschap is ook in de hedendaagse schilderkunst een geliefd thema. Zowel in figuratieve als abstracte werken kan landschap het uitgangspunt zijn. De hyperrealisten geven een meer dan realistische blik op landschap, omdat alles even scherp in beeld is gebracht, vaak zonder emotie en met nadrukkelijke lichtval, soms nog gecombineerd met een magische of imaginaire sfeer.

Expressionisten gebruiken als het ware het landschap om een emotie, een beleving door te geven door middel van een zekere vervorming van de werkelijkheid en het toepassen van niet realistisch kleurgebruik.

Het Duitse expressionisme met schilders als Kandinsky leeft voort in hedendaags expressionistisch werk, geënt op landschapsbeleving.

 

 

Schildersdagen 2013-Liedts-51

Workshops Aquarel o.l.v. Brigitte Devuyst.


Bekijk hier de data workshops Aquarel.

Lees meer

  • fr-FR
  • English (UK)

Contact

  •  Huis de Lalaing
    Bourgondiëstraat 9

    9700 Oudenaarde

  • vasa-oudenaarde@live.be

Openingsuren

Maandag  -     -  
Dinsdag  -    -  
Woensdag   -     -  
Donderdag     13:30  -  16:30 weefatelier
Vrijdag  13:30  -  16:30  schildersatelier
Zaterdag  -     -   
Zondag  -     -