Fotografie-Atelier

Fotografie-Atelier

4Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vastleggen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen op radiatiegevoelig materiaal.

Het woord Fotografie is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht (φωτὸς, (phootos), van: φῶς (foos): licht, en γράφω (grafoo): schrijven). Iemand die beroepsmatig fotografie verricht noemt men een fotograaf. Sinds de intrede van de digitale fotografie bestaat er een verschil tussen het nemen van een foto en het maken van een foto. (uit Wikipedia)

Fotografie wordt in ieder geval net zoals schilderkunst onder de beeldende kunsten gerekend.

Dat wil daarom niet zeggen dat alle foto's kunst zijn.

Je kan de fotografie opdelen in verschillende takken:

  • De kunstfotografie of de meer artistieke inslag waarbij de maker betracht de foto als geheel iets artistiek, iets esthetisch mee te geven.
  • De Toegepaste fotografie waarbij door de maker getracht wordt volgens bepaalde wetmatigheden een beeld te maken dat aan een bepaalde verwachting voldoet.

Dit alles blijft echter een vaag gegeven want waar ligt de grens?

Wanneer is het dan kunst en wanneer niet? Dat is iets dat voor iedereen anders ingevuld zal worden. Dus zeker niet alle foto's zijn kunst (ook niet alle foto's in musea) maar een aantal zijn dit zeker wel. En heel dat gegeven maakt de fotografie op zich al heel boeiend.

1 2 3

Fotografie atelier

Fotografie kunstatelier in opbouw

  • fr-FR
  • English (UK)

Contact

  •  Huis de Lalaing
    Bourgondiëstraat 9

    9700 Oudenaarde

  • vasa-oudenaarde@live.be

Openingsuren

Maandag  -     -  
Dinsdag  -    -  
Woensdag   -     -  
Donderdag     13:30  -  16:30 weefatelier
Vrijdag  13:30  -  16:30  schildersatelier
Zaterdag  -     -   
Zondag  -     -